Riksutbildning

Riskettan och risktvåan
Från och med den 1 april 2009 utökades den obligatoriska riskutbildningen med ytterligare en del som handlar om alkohol, droger och trötthet. Den nya riskutbildningen består av två delar: Riskettan och Risktvåan.

Del 1, Riskettan

Riskettan handlar om alkohol, droger och trötthet. Syftet är att ge dig större kunskap och förståelse om hur alkohol, droger och trötthet påverkar körförmågan. Målet med den första delen av riskutbildningen är att du ska inse vikten av att avstå från alkohol och droger i samband med körning och att samtidigt förstå vikten av att vara en utvilad och koncentrerad förare.  Boka kursen online direkt!
Pris: 700 kr/person
Betalning av kurs ska ske 3 dagar innan kurstillfället. Medtag legitimation vid kurstillfället, gäller alla kurser.
Endast personer bokade på kursen får närvara.

Del 2, Risktvåan

Risktvåan är halkbanekörningen och handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. På halkbanan får du känna på och lära dig hur bilen och hur du själv fungerar under extrema förhållanden. Läs mer om hur du bokar risktvåan.

Vår utbildningsplan
Vår utbildningsplan är baserad på Transportstyrelsens kursplan och är anpassad för Uppsalastrafiksituation och filosofi för körutbildning.

Den är självklart godkänd av Transportstyrelsen och uppfyller deras krav för körutbildning. Utbildningsplanen är till för dig som elev och vi använder den för att du ska kunna följa dina framsteg och hela tiden veta hur du ligger till med din utbildning.

Innan du får börja övningsköra krävs ett körkortstillstånd och vill du övningsköra privat så krävs det att du och din/dina handledare måste genomgå en introduktionsutbildning på ca 4 timmar. Till din körkortsansökan måste du även bifoga en hälsodeklaration med ett syntest.

På Transportstyrelsen hemsida kan du läsa mer om vad som krävs för att få körkortstillstånd samt ladda ner eller beställa de blanketter du behöver. Du kan även kontakta transportstyrelsens kundtjänst för körkortsfrågor på 0771-81 81 81.

Frågor?

Har du frågor eller vill boka tid för riskettan?

Boka kursen online direkt

Kursdatum hittar du under: Aktuellt

Eller kontakta oss på:
Telefon: 018 – 15 10 60
E-post: info@vaksalatrafikskola.se