Information

Utbilding på Vaksala Trafikskola

Här nedan kan du läsa mer om de olika moment och krav som finns anslutna till din kommande körutbildning. Om du har några frågor så tveka inte på att kontakta oss för mer information! Vår utbildningsplan är baserad på Transportstyrelsens kursplan och är anpassad för Uppsalas trafiksituation och filosofi för körutbildning.
Den är självklart godkänd av Transportstyrelsen och uppfyller deras krav för körutbildning. Utbildningsplanen är till för dig som elev och vi använder den för att du ska kunna följa dina framsteg och hela tiden veta hur du ligger till med din utbildning.
Efter det att du blivit godkänd och börjar din utbildning hos oss så får du alltid reda på ungefär hur många körlektioner du kommer att behöva vilket varierar från person till person. Därefter kommer vi med jämna mellanrum utvärdera din utbildning så att du hela tiden vet hur långt du har kvar.

Betalning av kurs ska ske 3 dagar innan kurstillfället. Medtag legitimation vid kurstillfället, gäller alla kurser.

Börja övningsköra

Innan du får börja övningsköra krävs ett körkortstillstånd och vill du övningsköra privat så krävs det att du och din/dina handledare genomgår en introduktionsutbildning på ca 4 timmar. Till din körkortsansökan måste du även bifoga en hälsodeklaration med ett syntest.

Efter det att du blivit godkänd och börjar din utbildning hos oss så får du alltid reda på ungefär hur många körlektioner du kommer att behöva – vilket alltid varierar från person till person. Därefter kommer vi med jämna mellanrum utvärdera din utbildning så att du hela tiden vet hur långt du har kvar.

Om du kör privat så är din privata handledare självklart alltid välkommen att följa med på dina körlektionen!

Transportstyrelsen kan du läsa mer om vad som krävs för att få körkortstillstånd samt ladda ner eller beställa de blanketter du behöver. 

Teorilektioner
Teoritester på våra datorer finns tillgängliga under våra öppettider. Datatesterna består av olika moment som du skall bli godkänd på och när du har klarat alla dessa och är färdig med din körutbildning så hjälper vi dig med att beställa en tid för ett sammanhållet prov.

Teoritester  kan du även göra via vår elevcentral.

Riskutbildning

Riskutbildningen består av två delar: Riskettan och Risktvåan.
Riskettan handlar om alkohol, droger, trötthet och andra riskbeteenden. Den här delen av riksutbildningen kan du gå hur tidigt som helst i din utbildning. Den är obligatorisk.
Risktvåan är halkkörningen och ska göras så sent som möjligt i utbildningen.
Mer information om Riskettan och Risktvåan hittar du under rubriken Riskutbildning.
Den är obligatorisk.

Teoriprov och Körprov

När du är godkänd på skolans dataprover och färdig med din körutbildning hjälper vi gärna dig att anmäla dig till ett sammanhållet förarprov hos Trafikverket.
Vid prov bokat av trafikskolan får du använda trafikskolans bil vid provet.
Väljer du att boka ett privat prov tar du själv kontakt med Trafikverket.
Vid privat prov får du hyra trafikverkets bil.

Frågor?

Ring eller e-posta oss gärna om du har några frågor och undrar över något!
Kontakta oss på:
Telefon: 018 – 15 10 60
E-post: info@vaksalatrafikskola.se